Rätt kvalité Alltid garanti

Varför välja Rosén & Frick till din takläggning?

Vi brinner för hantverksyrket med en målsättning om att skapa högkvalitativa jobb och göra en skillnad i branschen. Med över 15 års yrkeserfarenhet vet vi vad vi gör och vad som krävs från oss som företag och leverantör.

Lås oss hjälpa dig med din takläggning

Hjälp med takläggning

Takläggning med tillhörande takarbeten och plåtarbeten är generellt en lite större investering i huset men höjer med största sannolikhet värdet på huset. Vi hjälper årligen husägare över hela Skåne med takläggning. Hör av dig till oss så kommer vi ut och räknar på jobbet för att lämna en offert till er.

Vi har hög kompetens och lång erfarenhet av takläggning och förstår vikten av att göra en riktigt bra takläggning då taket är en väldigt viktig del av huset. Har man själv rätt behörighet att utföra en takläggning kan man göra det, annars bör man anlita en firma som arbetar med takläggning. Detta för att försäkringen skall gälla för ditt nya tak efter att takläggningen är utförd.

Olika typer av takarbeten

Inom begreppet takläggning finns det ett antal olika arbetsmoment, uppkomna situationer och tillvägagångssätt beroende på vad som hänt eller skall göras med taket. De olika momenten ligger i olika prisnivåer för att får takarbetet utfört men nedan beskriver vi kort vad dem innebär.

Takreparation

Taket är en de mest utsatta delarna av huset och kräver därför rätt vård och underhåll. Vid en takreparation förlänger man livslängden på taket. I Sverige har vi bitvis ett hårt och slitsamt klimat så därför behövs man ta extra väl hand om husets tak. Förutom snö, regn och hagel ska taket kunna tåla att stå emot stora temperaturskillnader och de tunga snömassorna som kommer under vintertid. Alla dessa olika påfrestningar gör att det från och till krävs en takreparation för att säkerställa takets funktion och livslängd.

Takläggning

Vid en takläggning renoverar man taket i större utsträckning eller så lägger man ett helt nytt tak. Detta är ett stort och omfattande arbete där priset på takläggningen ligger på en högre nivå.

Takläckage

Detta kan vara en husägares värsta mardröm då väta i bostaden ofta drar med sig flera olika konsekvenser. När det börjar regna in i huset, då har tyvärr läckage redan pågått länge och skadorna kan då vara omfattande. Allt går att reparera och återställa, men skadans omfattning styr givetvis också priset för att återställa det. För att undvika takläckage är det bra att göra en besiktning av taket då och då.

Akut takreperation

Har det varit ett häftigt regnfall, vindar som slitit, träd som fallit på taket eller en annan oförutsedd händelse som skadat taket behövs en akut takreparation för att begränsa skadorna och inte blir mer omfattande än nödvändigt. Vid en takreparation blir det ofta även ett försäkringsärende.

Takservice

En takservice sker löpande och ett stort urval av takläggare bland våra samarbetspartners kan ge dig en offert för löpande underhåll och service. Priset på takservice varierar beroende på storlek på taket och omfattningen av servicen. Med takservice säkerställer man så att takets alla funktioner fungerar som det ska och taket får längre livslängd. Vid en service så ser man över så att vattenavrinningen är tillfredställande, en besiktning görs och en översyn av taksäkerheten genomförs.

Takbeläggning

Detta är utförande av ny- och omläggning av papptak där ny papp och läkt läggs samt att skadat virke i undertaket byts ut där det behövs.

15 års erfarenhet
Vi har över 15 års erfarenhet inom byggbranschen. Det gör att du kan känna dig trygg när du anlitar oss!
50+ takbyten färdigställda
Vi hjälper årligen husägare över hela Skåne med takläggning. Hör av dig till oss så kommer vi ut och räknar på jobbet för att lämna en offert till er.
Vi jobbar i Skåne med omnejd

Hur kan vi hjälpa dig?